
Proposed Amendments to the Landaff Zoning Ordinance 

Are you in favor of the adoption of the following amendments to the LANDAFF ZONING 

ORDINANCE as proposed by the Planning Board? 

 

Question 1: UNDER ARTICLE 3: DEFINITIONS SECTION 302 
 To amend and replace the wording “recreational travel trailer” with “recreational vehicle” 
and redefine as follows: 
 (j) to redefine the definition of recreational vehicles as defined in NH RSA VII-a. VIII. 
"Recreational vehicle" means any of the following vehicles:  
(a) Motor home or van, which is a portable, temporary dwelling to be used for travel, recreation 
and vacation, constructed as an integral part of a self-propelled vehicle. 
 (b) Pickup camper, which is a structure designed to be mounted on a truck chassis for use as a 
temporary dwelling for travel, recreation, and vacation. 
 (c) Recreational trailer, which is a vehicular, portable structure built on a single chassis, 400 
square feet or less when measured at the largest exterior horizontal projections, calculated by 
taking the measurements of the exterior of the recreational trailer including all siding, corner 
trim, molding, storage space and area enclosed by windows but not the roof overhang. It shall 
be designed primarily not for use as a permanent dwelling but as a temporary dwelling for 
recreational, camping, travel or seasonal use. (d) Tent trailer, which is a canvas or synthetic fiber 
folding structure, mounted on wheels and designed for travel, recreation, and vacation 
purposes. 
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YES      NO 

 

Question 2: UNDER ARTICLE 6 FUTURE USES SECTION 601(h) 
To amend section 601 (h) allow the storage of up two (2) recreational vehicles(s) on a lot with 
an existing lot with an existing dwelling and to further allow one recreational vehicle on an 
undeveloped lot for recreational purposes, as follows:  
 
(h) Storage of two (2) recreational vehicles on a lot with an existing dwelling or one (1) 
recreation vehicle on an undeveloped lot for recreational purposes. 
Current ordinance: 
 (h) Storage of (1) recreational vehicles on an existing lot with an existing dwelling  
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Question 3: UNDER ARTICLE 8 GENERAL REGULATIONS  
To amend Section 805 to allow the placement and temporary use of one (1) recreational 

vehicle on an undeveloped lot under the following regulations: (b) and (c) as stated below: 

 

(b) A property owner may place a recreational vehicle or tent on an undeveloped lot and use it 

for their living quarters on a temporary basis provided that it is not more than 7 consecutive 

days and not to exceed 180 days of use annually. The following conditions must be met:  

1.) No more than one recreational vehicle will be permitted on the lot.  

2.) An application must be filed with the Board of Selectmen that demonstrates that adequate 

provisions for sanitary disposal of sewage, waste, and refuse have been made. For short-term 

rental usages, the RV must be connected to a state approved septic system.  

3.) Normal setback requirements shall apply. An exception may be made by the Board of 

Selectmen if a functioning State approved septic system has been installed and a residence is 

under construction.  

4.) A permit must be obtained from the Board of Selectmen for an annual fee of $400. 

5.) The permit holder agrees to allow on-site inspection of said provisions by a zoning officer. 

 6.) Such structures may not remain on the property unoccupied/unused for more than a year. A 

fine of $100 per day will be incurred until such a structure is removed.  

(c) Special Events: The Board of Selectmen shall grant a special event permit for a period of no 
more than (7) seven days for a landowner that will have more than one recreational vehicle in 
use on their property. The landowner must notify the Board of Selectmen at least 15 days prior 
to the period for the permit. The landowner shall demonstrate, to the satisfaction of the Board 
of Selectmen, that adequate provisions have been made for sanitary disposal of sewage, waste 
and refuse, either in an existing residence or through a self-contained unit. Such 
structures/vehicles must be removed at the conclusion of the event. 
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